Nový týden: Mafie a Assassíni

04.04.2010 08:40

Nejoblíbenější články podle čtenářů najdete na Líbilo se

Článek týdne:

Recenze: Assassin's Creed 2 - vražda v Benátkách
Jakub Kovář: Ezio Auditore dorazil i na obrazovky počítačů, aby rozpoutal elegantně krvavou melu. Pojďte si s ním zaskákat po střechách.

Co od článku čekat: Recenze PC verze Assassin's Creed 2 se objevila i na našich stránkách a připomíná, o jak výtečnou hru se jedná. Uvnitř však nenaleznete jen klasický rozbor hratelnosti, ale také box o uPlay - proklínané ochraně a službě, a nesmíme zapomenout ani na posouzení toho, jak se hra ovládá na klávesnici, místo domovského gamepadu.

Hardware:

Microsoft SideWinder X4 - komba bez duchů
Karel Kališ: Jak se říká, v jednoduchosti je síla. Klávesnice SideWinder X4 se pravidla drží – sice nevybočuje spoustou funkcí, ale splňuje to hlavní: funguje.

Preview:

F1 2010 - zábava začne v září
Jan Vávra: Nebaví vás dívat se na mdlé závody s minimem předjíždění? Staňte se sami závodníky! Formule jedna dlouho nevypadala na obrazovkách tak dobře.

Co od článku čekat: Codemasters se vrhají na okruhy a je nutno poznamenat, že to zatím vypadá

náramně - ať už se člověk baví o systému starajícím se o počasí, nebo o agendu jednotlivých stájí, či o postupný vývoj monopostů v průběhu sezóny. A když přišlo na tiskovky, náš redakční specialista na F1, Jan Vávra, se skácel úplně. Prý se ale nakonec bojí, že tiskovky budou oproti závodům nudné - ostatně, budou se muset snažit, když se podívate, jak nabitý titul to dle preview bude!

Preview: Enslaved: Odyssey to the West - s nádechem Orientu
Josef Šustek: Enslaved hodlá zbořit iluzi, že apokalyptický svět musí být hnusný a šedivý. Nová hra tvůrců Heavenly Sword přinese smrt do rozkvetlého New Yorku.

Recenze:

iPhone recenze

: The Hero - staňte se hrdinou
Matěj Gause: Vžijte se do role super hrdiny s nadpřirozenými schopnostmi! Největší zločinci se už nikam neschovají.

Mobilní recenze: Souboj titánů a Age of Empires 3
Mobilgamer.cz: Jako syn boha Dia veďte výpravu s cílem zabránit Hádovi, bohu podsvětí, aby ovládl svět. Zahrajte si nejlepší mobilní strategii s asijskými civilizacemi.

Freehry:

Eufloria - žabomyší války
Autoři Freehry.cz: Člověk by nevěřil, že i mezi výtrusy může probíhat válka - a jaká! Ulupte lepší půdu, vybudujte větší armádu, prostě přežijte!

Co od článku čekat: Hraní si na matku přírodu

se může lidstvu jednou šeredně vymstít, ale když je to jen v intencích počítačového hraní, snad nám to odpustí. Není totiž nic mírumilovnějšího a lepšího, než si na výtrusech sázet stromečky a postupovat v příběhu tak, abyste se dostali zase o kousek dále. Jde ale o zábavu napořád, nebo se mechanismus hry rychle omrzí? To už budete muset zjistit v recenzi našich kolegů.

Týden na FreeHrách - flashovky vládnou světu
Autoři Freehry.cz: Člověk by nevěřil, že i mezi výtrusy může probíhat válka - a jaká! Ulupte lepší půdu, vybudujte větší armádu, prostě přežijte!

Doupě eXtra:

Nová mega: Mafia 2 představuje příběh a postavy
Doupě.cz:Co stálo za to tento týden? Deníček vývojářů Mafie 2, ukázka Metroid Other M, Splinter Cell: Conviction či úžasné hrané video Ghost Recon: Future Soldier.

Co od článku čekat: Každotýdenní přehled toho nejlepšího, co se urodilo v našich videoarchivech je opět tady a tentokrát obsahuje opravdový hit

- otitulkovaný vývojařský deníček o Mafii 2, jehož překladem
a hlavně načasováním jsme strávili nějakou tu hodinku. Nemusíte však smutnit ani pokud vám buřinky a Thompsony nic neříkají - nový Splinter Cell a Metroid také stojí za shlédnutí. A zvláště ten Metroid, se sličnou Samus Aran.